CD VOL ‘LEEDVERMAAK’ KAREL & DE BOSWACHTERS

Net vóór Sint en Kerst 2020 brachten Karel & de Boswachters een cd vol Nederlandstalige levensliederen uit. ‘Het is overal even erg’ heet het memorabele werkstuk. ‘Dat heeft niets te maken met onze krakkemikkige sound, want die koesteren wij als goud,’ aldus de Walchers-Bevelandse formatie. De titel heeft wél te maken met de tragikomische sfeer van de elf opgenomen nummers.


De opnamen vonden plaats in samenwerking met producer Nico van Rooijen. De CD zit verpakt in een kleurig boekwerkje (ontwerp Ramon de Nennie), waarin alle teksten zijn opgenomen. 

'Zoals eekhoorns eikeltjes en beukennootjes verzamelen, zo verzamelen Karel & de Boswachters ellende, ziekte, verderf en rampspoed,' legt de inleiding uit. Maar alleen om die zaken om te kunnen smeden tot composities als ‘Mannenpijn’, ‘Moederziel’, de titelsong ‘Het is overal even erg’ en het wrang-ecologische kerstnummer ‘Kerst-mis in de bossen’. 

Zeker: harde ironie, waarin toch wel degelijk de tragiek des levens doorklinkt. 

(Tekst vervolgt onder de afbeelding)KOMMERVOL


Karel & de Boswachters omvat twee ex-stadsdichters van Middelburg, een beeldend kunstenaar en een ‘broodtrooster’: Karel Leeftink (zang), Jan JB Kuipers (bas), Ramon de Nennie (gitaar, toetsen, zang) en Frank Beerens (percussie). 

Na talrijke optredens op vernissages, poëziefestijnen, festivals, in zaaltjes en cafés werd het tijd om de kommervolle verklankingen te vereeuwigen. De Boswachters riepen daarbij de hulp in van Heleen Dekker (achtergrondzang) en Jaap Verseput (sax op ‘Mannenpijn’).

'Want,' zo verzekeren Karel & de Boswachters opnieuw, 'het werd tijd!'

BESTELLEN?


De CD met boekje is voor € 10,-- te verkrijgen bij enkele betere Zeeuwse mediawinkels/boekhandels (zoals De Koperen Tuin in Goes) of te bestellen via jjbkuipers@zeelandnet.nl

Wacht niet! Het leed is oneindig, maar de voorraad beperkt!

Reacties